President Macron

Wat bezielt de liberalen in Europa?

Wat bezielt de liberalen in Europa? Alles wat ik geleerd heb over het liberalisme en de Liberalen begint langzamerhand als water tussen mijn vingers te glippen. Het liberalisme begint eigenlijk te smelten, net zo als een Ijsberg in het zuidpool of we hebben met een nieuwe Liberalisme te maken, een liberalisme die meer hypocriet en minder eerlijk is.

Na de toespraak van Macron in Parijs en de steun-commentaar van Rutte in Nederland, werd het me heel duidelijk dat wij – als moslims – niets met vrijheid van meningsuiting te maken maar met een gemaskerde nieuwe dictatoriale en racistische beweging die misbruik maakt van de wetten en regels door ze op een abnormale manier te gebruiken en toe te passen.

Macron vindt dat de pers het recht heeft om alles te publiceren wat zij willen! dit is liberalisme en vrijheid van meningsuiting. Rutten volgt hem op dezelfde avond en herhaalt precies hetzelfde.

Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) heeft in 2018 beschikt dat de belediging van de Profeet Mohammed niet tot de vrijheid van meningsuiting behoort.

Het Liberalisme roept tot respect aan de wetten en de rechterlijke uitspraken. Wat is nu verandert? de wetten zijn niet veranderd, de toepassing is niet veranderd, en de mening van de moslims omtrent hun Profeet maar ook alle profeten van welke religie ook, is ook niet veranderd en zij vinden dat religieuze symbolen – vooral omdat die niet meer levend zijn – geen onderwerp mogen zijn van welke kritiek dan ook, zij behoren tot de geschiedenis en de Liberalen – vooral in het westen – willen niet dat zulke onderwerpen na honderden of duizenden jaren weer geopend worden omdat niemand iets kan veranderen of verdedigen!

Macron en Rutte vinden dat de belediging van de profeet en andere symbolen mag als de belediging van de zijde van niet moslims komt, maar als de moslims degene zijn die anderen zouden beledigen dan mag dat niet? Maar moslims zijn niet gewend om religieuze symbolen te beledigen of te bekritiseren!.

De belangrijke vraag nu is: Waarom willen Macron en Rutte de beschikking van de EHRM niet respecteren en uitvoeren? Voor moslims; is dit een aanwijzing dat zij ook de wetten en de rechterlijke uitspraken aan hun Laarzen mogen lappen?, velen van hen doen dat al en de gematigde moslims leven in een continue strijd met die groepen, maar nu gaan zij zich van mening veranderen. Willen zij – Macron en Rutte – dat echt?

Makkelijker kan het niet, de echte moslim terroristen of extremisten willen dat juist heel graag doen en de gematigde moslims kunnen niets meer doen, zij vertrouwden het Liberalisme en de liberalen, dat hebben zij nu geweten en zij zien nu geen enkele reden om dat alsnog te doen.